Pitkän blogitauon jälkeen päätin pyöräyttää perinteiset laskiaispullat. Niiin hyviä. :P Resepti otettu muistaakseni kotikokki.net-sivustolta aikoinaan.
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
150-200 g voita/margariinia sulatettuna
12 dl vehnäjauhoja
Hilloa (itse käytin tällä kertaa Saarioisten kuningatarhilloa)
Kermavaahtoa
Raesokeria
muna voiteluun
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vatkaten reippaasti. Alusta taikina notkeaksi ja lopussa lisää sulatettu voi. Vaivaa nyt taikina kiinteäksi ja reunoilta hyvin irtoavaksi, ja kohota liinan alla n. 45min.
Leivo taikinasta pullia ja anna taas kohota ainakin 20 min. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 astetta 10-12min.
Anna jäähtyä ja leikkaa lakki sahateräveitsellä. Laita sisään vatkattua kermaa ja hilloa ja lakki päälle.
Kommentit