Pitkän blogitauon jälkeen päätin pyöräyttää perinteiset laskiaispullat. Niiin hyviä. :P Resepti otettu muistaakseni kotikokki.net-sivustolta aikoinaan.

 

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

2 tl kardemummaa

150-200 g voita/margariinia sulatettuna

12 dl vehnäjauhoja

 

Hilloa (itse käytin tällä kertaa Saarioisten kuningatarhilloa)

Kermavaahtoa

Raesokeria

muna voiteluun

 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vatkaten reippaasti. Alusta taikina notkeaksi ja lopussa lisää sulatettu voi. Vaivaa nyt taikina kiinteäksi ja reunoilta hyvin irtoavaksi, ja kohota liinan alla n. 45min.

Leivo taikinasta pullia ja anna taas kohota ainakin 20 min. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 astetta 10-12min.

Anna jäähtyä ja leikkaa lakki sahateräveitsellä. Laita sisään vatkattua kermaa ja hilloa ja lakki päälle.