400 g jauhelihaa

2 pkt lehtitaikinalevyjä

1½ dl puuroriisiä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 liha/kasvisliemikuutio

chiliketsuppia/ketsuppia

mustapippuria

paprikajauhetta

 

Pinnalle voi ripotella halutessaan esim. seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.

 

Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Sulata taikinalevyt pellillä.  Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää liemikuutio, sekä mausteita ja (chili)ketsuppia maun mukaan. Paista hetki miedolla lämmöllä.

Yhdistä jauheliha ja riisi. Leikkaa taikinalevyt puoliksi, ja lisää jokaiselle levylle reilu rkl täytettä. Taita levy kolmioksi, ja nipistä reunat huolellisesti yhteen. Voit painella reunat umpeen myös haarukkaa apuna käyttäen. Pistele lopuksi vielä haarukalla muutama reikä piirakoihin. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle halutessasi vaikka seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.

Paista uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.